søndag den 11. november 2012

Svensk spise

Selvom Stockholm ikke ligger forfærdeligt langt væk fra lille Danmark, så er der nogle klare forskelle mellem det danske og svenske køkken.

Her er nogle af mine svenske favoritter fra Stockholm:

Kanelboller:

Man kan næsten kalde kanelboller for den svenske nationalret. Kagen er fyldt med kanel og har strøget sukker på toppen.



Max:

En burgerkæde, hvor deres burgere er mere sundhedspræget og man kan vælge salater og selvfølgelig Ramlösa som tilbehør.
Bestillingen kan foregå gennem en smart automat, så man slipper for køen. Maden afhentes så ved skrænken.

Vapiano:

Italiensk inspireret resturante, hvor man ved indgangen modtager et køb til at foretage sine bestilinger for mad og drikke. Stedet er indrettet med forskellige stationer, hvor der kan bestilles antipasta, pastaretter, pizza, dessert og drikkevare. derudover er der ved hvert bord opstillet krydderurter og olier til at krydre retterne, hvilket giver et ret special indretning i rummet. Efter bestilling og udlevering af mad og drikke (som laves imens man står og ser på det), køres kortet igennem en maskine og samler ens madbestillinger til når man betaler ved udgangen.
Jeg havde på dette billede fået en pastaret.


Der ligger flere Vapiano resturanter i centrum, men vi var på den, der ligger tæt ved Gamla Stan og lige ved T Bahn stationen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar